Перилни препарати

Течните перилни препарати са умният избор за всеки, който очаква забележителни резултати след всяко изпиране. Те се разтварят лесно и позволяват да се дозират ефективно, което води до съвършен баланс между продуктивност и икономия. Те също така могат да се пославят и с многото различни специализации - като например според цвета на дрехата, вида на дрехата, технологията за премахване на миризми или пък за силно ароматизиране. Геловете за пране могат и да бъдат съобразени и с хората с кожни алергии, да бъдат нежни към бебешките дрехи или пък да са с природосъобразни съставки и опаковки. Новаторството в разбразработването на все по-продуктивни формули води и до значително понижаване на употребвата на енергийни ресурси като например все по-рядко срещаната нужда от постигане на високи температури на водата при прането.

Вносни препарати от Италия на изгодни цени

Представяме Ви най-доброто от италианският пазар. Директен внос на най-популярните и най-качествени марки продукти за пране от реномирани дистрибутори. Силната конкуренция и целта на всеки местен или международен производител водят до високи нива на качество, ефективност и непрекъснати иновации и подобрения. Разгледай нашите предложение, които може лесно да поръчате онлайн:

View as Grid List

Продукти 49-60 of 68

Set Descending Direction

Видове препарати за пране на дрехи

(по структура)

 • Течни перилни препарати
Течни перилни препарати

Наше мнение е, че този вариант на препарат за пране е оптималният и най-добрият вариант. Течните концентрирани перилни препарати са сравнително компактни, а средната доза от 50 мл. за 1 изпиране на 5 кг. дрехи ги прави и икономични. Познати също като гел за пране те имат широко разпространение и предлагат най-богата палитра от различни модели, предназначения и формати. В наши дни те са изключително екологични и природосъобразни като използват активно и основно рециклирана пластмаса в своите бутилки, а опаковката им е напълно рециклируема. Те са изключително подходящи в етапа на отмерване на оптимално количество за изпиране на каквото и да е било количество от дрехи. Нашият онлайн магазин се е фокусирал върху ексклузивното предлагане на качествени перилни препарати.

 • Прах за пране
Прах за пране

Един от първите варианти за създаване на продукт при модерният процес на изпиране на дрехите. Праха за пране замества сапуните като носи своите редица ползи за по-ефективно и продуктивно изпиране на дрехите. Огромен плюс при него е практически липсата на срок на годност, според някои потребители по-лесно дозиране и съответно събиране от под - ако не уцелим отделението за препарат на пералнята машина. Много подходящ за изпирането на силно замърсени дрехи и с екологична опаковка. Недостатъците не липсват при него - голяма част от праховете за пране не се разтварят достатъчно добре при по-студена вода и оставят следи и остатъци по дрехите. Използването му за предварително третиране на петна също изисква първо да се направи на паста и разтвори за да бъде ефективен - което една допълнителна стъпка в губене на време.

 • Капсули за пране
Капсули за пране

Съвсем нов и модерен вариант на препарат за пране - течен предварително дозирани в разградими опаковки. Този вариант за употреба е изключително удобен и лесен - необходимо е просто да хвърлите капсулата при прането в барабана на пералнята. Ефективен и бързо разтворим също като течният, но от своя страна далеч по-неизгоден ценово. Сериозен недостатък на капсулите за пране е и самото дозиране или по-скоро определяне на оптималното количество - капсулата е съобразена за 4-5 кг. , а в ситуации че е необходимо изпирането на по-малко количество пране ще предозираме с препарат, както и в случаите когато перем 6-7 кг. Полза от употреба им е и компактното съхранение и малкото място, което те заемат.

Специализации на течният перилен препарат

(вид пране)

 • Цветни дрехи
Цветно пране

Цвета в гардероба ни е особено важен - той придава свежест и завършеност на всеки тоалет. Цвета обаче е боя попила дълбоко в тъканите на дрехите ни и поради тази причина има опасност тази боя да се отмие при изпиране или при неправилна употреба. За да не се губи цвета при изпиране в пералнята машина имаме на разположение нови модерни и супер специализирани перилни препарати за цветно пране. Те се грижат за запазването на цвета на дрехите, а понякога и до възстановяването му. Пренасянето на цвят от едни дрехи към други също се предотвратява. Този тип могат да се ползват свободно и за смесено пране.

Нашите предложения
 • Бели дрехи
Бяло пране

Задължително присъствие в гардероба ни имат белите дрехи - бяло то официална риза, рокля или ежедневна тениска, суичер или бельо. Освен в гардероба ни място имат и в дома - спално бельо, покривки, завеси, пердета, халати, кърпи и други. За да се погрижим за тях по най-добрият възможен начин като стане време те да се изперат в помощ ни идват перилните препарати за бяло пране. Те съдържат във формулата си оптични избелите и други съставки и ензими спомагащи за възстановяване на белият цвят и предотвратяват посивяването и пожълтяването му с времето.

Нашите предложения
 • Черни дрехи
Черно пране

Определян като класически, стилен, елегантен и модерен черният цвят е добре познат и при дрехите. Както всеки цвят и той може да загуби своята наситеност, да избледнее и да изглежа като цяло захабен. Черните дрехи се перат основно и препоръчително при ниски градуси на водата - това от своя страна задължава перилните препарати за черно пране да съобразят формулата си с това. Именно поради този факт те се разграждат бързо и ефективно при 20-30 градуса и предоставят ефективно почистване на дрехите и се грижат за здравината на самите тъкани. С тях могат да се перат и цветни дрехи или такива, които имат и черно и цвят в тях.

Нашите предложения
 • Смесени дрехи
Смесено пране

Често се случва да не може да си позволим разделянето на дрехите по тип и цвят преди да ги изперем. Дали това се дължи на малки обеми от пране или чисто и просто самата задача по сортиране не ни допада особено. В помощ на домакините идват така наречените универсални перилни препарати, които са подходящи за смесено пране. Този тип продукти балансират във формулата си съставките за да бъдат еднакво полезни или да не бъдат вредни спрямо различните видове дрехи. Балансът при функционалното им действие от своя страна не предоставя перфектни резултати за всички дрехи, но пък предоставя удобство от спестено време по сортиране.

Нашите предложения
 • Деликатни и вълнени дрехи
въленено и деликатно пране

Дрехите изградени от вълна, коприна или синтетични материали изискват специална грижа. Не че не е възможно те да се изперат с "нормален" перилен препарат, но рискуваме в голяма степен да ги състарим, повредим или накратко направо да ги съсипем и те да не стават повече за носене. В помощ ни идват перилните препарати за деликатни тъкани - те имат специално разработена формула, която позволява ефективно и сигурно изпиране на този тип дрехи.

Нашите предложения
 • Спортни и работни дрехи
Пране на спортни и работни дрехи

Било то вследствие на спортни активности или физически труд в работата дрехите ни се напояват с неприятни миризми. Модерните препарати за пране на дрехи ни предлагат нови продукти - специално разработени да се справят с изпирането на този тип дрехи. Ползвайки ги си гарантираме премахването на неприятните миризми и неутрализиране на аромата - това ни спестява процедурите като предварително накисване или предварително изплакване.

Нашите предложения
 • Бебешки дрехи
Бебешко пране

Перилните препарати за бебета се характеризират с липсата на съдържание на съставки като никел, оцветители, хром и други които могат да се определят като алергизиращи. Важно е да се перат дрехите на бебето особено до преди навършване на годинка разделно от тези на другите членове в домакинството и да се използва именно специализиран за това перилен препарат. Тези препарати са дерматологично тествани и подходящи за употреба и от хора с кожни алергии.

Нашите предложения

Налични извън гореспоменатите специализации са и други като например перилни препарати за хотели. Те се характеризират с професионална формула, голям обем за множество пранета и се фокусират в допълнение към антибактериално и антимикробно действие. Нашето предложение за тези специфични нужди е Даш Професионален.

Вносни перилни препарати

(от Италия)

Основна задача пред нашата фирма е да предоставяме на клиентите си винаги нова, качествена стока с доказан произход. В нашата онлайн селекция може да октриете евтини перилни препарати, както и среден и висок клас. Като директни вносители от Италия може да си позволим да предложим перилни препарати на ниски цени или силноконкурентни спрямо пазара.

В момента поддържаме активни както онлайн, така и физически магазин за продажба на перилни препарати в град София - където може да ни посети в работно ни време.

Химичен състав разяснение

(ползи и структура на химичните съставки)

Перилните препарати внос от Италия, а и като цяло повечето препарати имат следните основни химични групи в съставките (активни вещества - аниойонни и нейонногени повърхностни вещества), спомагателни химични съединения, парфюми и консерванти.

 • Аниойонни и нейонногени активни вещества
перилни препарати формула

Това са активните химични съединения на всеки перилен и почистващ препарат. Повърхностно активните вещества имат разпенващи, мокрещи, миещи, емулгиращи* и диспергиращи* свойства. Те се определят също така като токсични към екосредата, човека и животните. Поради тази причина употребата на детергенти било то перилни или почистващи носи опасност за здравето при неправилно използване. Не се поглъща, не трябва да се допуска попадане в очите или отворени рани. Да се измие обилно с вода и да се потърси лекарска помощ.

 • "Спомагателни химични съединения"
перилни активни съставки

Редица са веществата и химичните съединения, които употребяват модерните производители на битова химия. Поликарбосилатите - се използват като изградители в препаратите. Тяхната силна спояваща функция дори и при ниска концентрация намалява полепванията на препарат и последващите го кристализация на калцит.Бензисотиацолинон се използва като антибактериално, антимикробно средство.

 • Консерванти и съхранители
консерванти в химичен състав

Този тип химични вещества не играят роля в качествата на изпиране на препарат - те имат за цел да удължат неговият живот и годност. Сред тях може да срещнем включени в състава - метилисотиацолинон, бензилисотиацолинон, метилхлороизотиацолинон, дидецилдимониум хлорид като и още други.

 • Парфюми
Парфюми в перилни преапарати

Сред най-често употребяванет във формулите на перилните препарат са цитронел, лимонен, гераниол, бутилфенил метилпропропионол, хексил цинамал и други. Те се използват в различна концентрация, комбинации и съединения, което допринася и за различните аромати. Голяма част от въпросните аромати се извличат натурално от растения, цветя и други източници, използвани в парфюмерията.

"Течни прахове за пране"

(популярна употреба)

Въпросното определение макар и грешно е влезнало в масова употреба сред потребителите. Това се дължи най-вероятно на факта, че праховете за пране са един от първите познати на българският потребител продукти за изпиране на дрехи. След активното и бурно навлизане на пазара на течните перилни препарати - те просто стават известни като течни "прахове". Подобни и сходни алтернативни названия имат също така пелените за бебета (известни като "памперси" произхождайки от една от най-популярните марки за пелени). "Веро" пък е друго алтернативно наречие на препарати за почистване на съдове, както и редица подобни други.

Речник и описание на част от използваните думи:
1. емулгиращи - виж значение тук (bg.wikipedia.org/wiki/Емулсия)
2. диспергиращи - виж значение тук (bg.wikipedia.org/wiki/Дисперсна_система)

Последвайте ни и в социалните мрежи

Casapulita във Фейсбук Casapulita в Линкедин Casapulita в Ютуб Casapulita в Инстаграм Каса Пулита в Пинтерест Каса Пулита в Гугъл
Запазени права © Каса Пулита ЕООД, ЕИК:207368314, гр.София, бул.България 60Б, тел: 0878708787, email: info@casapulita.bg || Всички цени посочени на сайта включват ДДС..