Полезна информация за прането

Най нова:

Специалистите в изпирането на белите дрехи и как да се възползваме максимално от тях?

Перилните препарати в наши дни имат най-различни специализации за да отговорят на нарастващите нужди за безупречно изпиране на най-различни видове дрехи. Нека разгледаме като за начало класическият вариант за изпиране на бели дрехи.

Традициите и иновациите както и непрестаните разработки и инвестиции от страна на производителите ни носят плодовете на все по-съвършени формули, по-ефективни, по-продуктивни и икономични. Бялото пране не е малко като обем в средностатистическото домакинство - то включва покривки, завивки, одеала, кърпи, халати и изобилие от дрехи от класическата бяла риза, през стилната бяла рокля до свежите бели дънки и тениски. За да подсигурим освен тяхната чистота - имаме нуждата разбира се да ги запазим ярко бели, свежи и изглеждащи като нови за възможно най-дълго време. Белият цвят подобно на всеки друг търпи промени в яркостта си - силно се влияе от слънчевите лъчи (които водят до пожълтяване-посивяване), лесно се запечатват петна и са видими и с просто око - именно всичко това води до все по-силни и мощни перилни препарати за бели дрехи.

Перилните препарати за бяло пране споделят една мисия, но имат много различни подобрения!

 • С добавени сода бикарбонат или с добавка препарат за петна - В помощ за почистването понякога не е достатъчен самият перилен препарат и ензимите налични в неговата формула - за това редица производители използват добре познати ни съставки като содата за хляб във формулата си или пък разчитат на доказана химична формула от препаратите си за петна.
 • Обогатени с обезмаслител– самият почистващ препарат е известен с безкомпромисната си сила при отстраняване на силни замърсявания от мазнини, масла и други трудно разтворими и упорити замърсявания. Редица перилни препарати го използват като добавка във формулата си за да бъдат максимално ефективни като разбира се резултатите са налице.

  Шантеклер Марсилия с добавен марсилски сапун

  Шантеклер Мусчио Бианко с аромат на бял мускус

  Шантеклер Лаванда със свеж лавандулов аромат

 • Марсилски сапун– Комбинация на традиционното (сапун) и модерното гел за пране ни предоставя високоефективна симбиоза в мисията изпирането на дрехи. Марсилският сапун е добре познат продукт с над 100 годишна история - той има безпорни качества при отмиването на замърсявания както и предоставя спецефичен аромат, който аромат някои хора намират за приятен други не. Шантеклер традиционно използват тази добавка - налична е и също така в препаратите на Спума Ди Шампаня.
 • Антибактериално, антимикробно и хигиенизиращо– са подход, който се използва от някои производители в техните перилни препарати. При изпиране се елиминират микроби, бактерии и други вируси които може да са полепнали по тъканите на дрехите. Сред марките посочили употреба им са Дженерал с препарата си Фресчеза Игиене, Диксан с техният представител Пулито Игиене, както и Аче Класико с новата формула.
 • С технология против неприятни миризми– белите дрехи освен всичко друго могат да се използват и за спорни активности, които ги напояват значително с пот. Може да носим и белите си дрехи на силно упушени места от цигарен дим, барбекю или други. Всичко това води до попиване дълбоко на тези миризми в тъканите на дрехите и като в помощ със справянето на този проблем идват препаратите с горепосочената технология. Добре познати препарати тук са този на Деокс и подходящият за спортни дрехи Деок Екшън на Шантеклер.

Най-характерният и почти винаги наличен елемент в състава на формулата на течните перилни препарати за бяло пране е оптичният избелите или оптичните избелители. Те представляват химичен елемент, който абсорбира светлината в ултравиолетовите и виолетови диапазони (340-370 нанометра) от електромагнитният спектър и заменят със светлина във синят спектър (420-470 нанометра) посредством феномена флуоресценция. Те заместват във формулата предишно познатите сини агенти, които имат сходно действие но не са толкова успешни при запазването на белият цвят.

При какви програми да перем нашите бели дрехи?

Белите дрехи позволяват да се перат на високи температури на водата 40-60 градуса. Високите температури спомагат и за по-ефективното почистване и разтваряне на препарата. Въпреки това новите перилни препарати предлагат технология при, която активните химични вещества се разгражда и при ниски температури от 30 градуса - това нововъведение ни позволява да изпираме по-слабо замърсени дрехи като в същото време щадим значително здравината на тъканите и в допълнение не без от значение правим самият процес на изпиране природосъобразен като хабим по-малко енергия.

Може да разгледате нашата категория с предложения.

видове перилни препарати за бяло пране Даш Класико 33 пранета Дженерал Фресчеза Игиене 28 пранета Дженерал Фресчеза Игиене 60 пранета Деокс Класико 20 пранета Даш Професионален за бяло 80 пранета Диксан Пулито Игиене 18 пранета Даш Класико 26 пранета Аче Талко 27 пранета Соле Вениш 29 пранета Шантеклер Бикарбонато 30 пранета Спума Ди Шампаня Фреско Пуро 36 пранета

Още статии:

Предстои..

Предстои..

Предстои..

Последвайте ни и в социалните мрежи

Casapulita във Фейсбук Casapulita в Линкедин Casapulita в Ютуб Casapulita в Инстаграм Каса Пулита в Пинтерест Каса Пулита в Гугъл
Запазени права © Каса Пулита ЕООД, ЕИК:207368314, гр.София, бул.България 60Б, тел: 0878708787, email: info@casapulita.bg || Всички цени посочени на сайта включват ДДС..